LevoHela

Tid för reflektion

Stanna upp ett ögonblick.

Stäng av mobilen och Tv:n, tag några djupa andetag, slappna av, slut dina ögon och vila i dig själv … lyssna och känn in…

När vi stänger av bruset av yttre distraktioner och stimuli uppfattat av våra sinnen och vardagliga tankar, kan en inre vägledning få chansen att göra sig hörd…

Hur vibrerar du just nu?

I tacksamhet? I tillit? I kärlek?

I oro? I stress? I osäkerhet? I rädsla?

Vad höjer din vibration och frekvens? Vad sänker den?

Stanna upp och fråga din fantastiska kropp. Där finns mycket visdom…

När naturen tystnar och går i dvala, får vi gåvan av en paus som kan inspirera till att reflektera över våra liv… om vi tillåter det.

Var är du just nu? Vart är du på väg?

”Det finns två sätt att leva;
som om ingenting är ett mirakel
eller att allt är ett mirakel”

Albert Einstein

Vilken verklighet väljer du?

Levohela på Julbazaar!

Levohela har varit på Julbazaar – Conscious Christmas – på Biblioteket Live, Medborgarhuset, Medborgarplatsen i Stockholm! Många tog tillfället i akt att få djupare information om sin kropps hälsotillstånd med hjälp av QUEX ED instrumentet och fick bekräftelser men även nya insikter…

Julbazar med LevoHela

Vi kommer även att vara på plats under 2a och 3e Advent (se info längre ner)

Är du nyfiken på denna innovativa, dynamiska terapi?

”Om du vill hitta universums hemligheter,
tänk i termer av energi, frekvens och vibration.”

Nikola Tesla

Då är du välkommen att göra en prova-på-balansering (25 min) till ett riktigt bra pris dessutom. Du får ligga bekvämt och via elektroniska selar kopplas du upp till QUEXED – biofeedback instrumentet.

Instrumentet avläser kroppens bioelektriska fält och upptäcker stress och blockeringar, samtidigt som den balanseras. Du får sedan ett protokoll av resultatet och till vilken % den har tagit emot frekvenserna.

Ökad medvetenhet – ett första steg mot ökat välbefinnande!

Det är ett bra tillfälle att prova på och få en fingervisning om vad din kropp behöver balansera för att komma i balans och förebygga ej önskvärda symptom. De flesta kan känna hur frekvenserna som skickas från QUEXED-instrumentet arbetar i kroppen.
Vi har ett begränsat antal tider och tar bokningar fortlöpande på plats, så vänta inte till sista minuten!

Varmt välkommen!

Reklam för julrabatt på frekvensbalansering.

Under december och januari månad får du dessutom 30% rabatt på alla balanseringar.

Passa på att ge dig själv och dina nära och kära, ett fint avslut på året och en ny start för ett strålande, hälsosamt nytt år!

Annika och min medarbetare Agneta

Utmaningar för huden i kallare väderlek

Tycker du att huden känns torrare eller känsligare just nu?

Det beror troligtvis på att vintern är i antågande. När temperaturen sjunker minskar luftfuktigheten i luften vilket gör att huden blir torrare. Kombinationen med blåst gör att huden förlorar ännu mer fukt.

Det som gör det lite extra utmanande är att det sällan är en jämn temperaturförändring. Ofta kan det vara några kalla dagar för att sedan gå tillbaka och bli lite varmare. Och sedan blir det kallare igen! Just de här variationerna gör att särskilt de som har en lite känsligare hud kan fåproblem. Den blir torrare, stramare och reagerar kanske med rodnad.

Men det är bara under en period. När kylan är mer konstant så anpassar sig huden bättre. Visserligen krävs det ofta lite fetare ansiktskrämer vintertid, för att huden inte ska kännas torr.

Överhuden kallas också hudbarriären, syramanteln eller epidermis, många olika namn på samma sak. Det viktigaste är att sköta om den så att den är så opåverkad som möjligt. Den skyddar mot fuktförlust, bakterier, virus, och håller huden mjuk och smidig. Och när kylan kommer och senare på vintern blir det viktigare än någonsin. Särskilt de delar som är oskyddade som ansiktet och kanske även händerna.

Här kommer några tips som stärker huden:

Använd milda rengöringslotioner som inte har för högt PH-värde. Om huden stramar när du rengjort ansiktet är det en tydlig signal på att rengöringsprodukten har tagit bort för mycket av de översta viktiga hudlagret. Vilket i sin tur innebär att du inte har lika bra skydd.

Hudens PH-värde ligger på runt 5,5 medan vattnets PH är neutralt och ligger på 7 i skalan. Smörj därför in rengöringsprodukten först och skölj sedan med vatten. Det fungerar bäst med de som har en olja i basen.

Det finns väldigt fina och näringsrika ekologiska oljeblandningar som ger huden extra näring och skydd. Ett knep som du kan ta till är att vid minusgrader lägga oljan ytterst, alltså ovanpå din dagkräm. Då skyddar den huden mer vid kyla. Om du applicerar oljan först och sedan dagkrämen får huden ett fint näringstillskott.

 • tvätta ansiktet med oljebaserad rengöring
 • använd en ansiktsolja som yttersta lager vid minusgrader
 • Använd en fetare dagkräm under hösten och vintern

De yttersta hudlagret består av ihoppackade döda hudceller, fett, kvalster och bakterier. Det kanske inte låter så trevligt med det bildar en fantastiskt barriär mot oönskade bakterier och virus. Om huden blir torr kan den bli narig men det kan också uppstå tunna tunna sprickor som gör att bakterier kan hitta en väg in i kroppen. Så nu gäller det att smörja! Det som gör det extra tufft är också att talgkörtelproduktionen som hjälper till med att hålla huden mjuk och smidig upphör att producera fett när det är minusgrader ute. Men så fort du kommer in i värmen,börjar den jobba igen.

Huden påverkas av flera olika faktorer. Arvsanlagen kan vi inte styra över men däremot livsstilen. Frisk luft och motion är viktiga grundstenar. Men i dagens samhälle blir vi utsatta för väldigt många gifter och syntetiska ämnen och därför är det viktigt att vara väldigt kritisk när du handlar din mat t ex. Vad innehåller egentligen den där snabbmaten, färdigjorda såsen etc?

Det är samma sak när det gäller hudvårds- och hygienprodukter.
Beroende av molekylstorlek kan ämnen absorberas av huden. Välj därför ätbara hudvårdsprodukter! Det låter som ett skämt men det gör att du kan känna dig tryggare. För vi människor är trots allt en del av den här planeten, vi är inte gjorda för att äta, lukta eller smörja oss med syntetiska ämnen

Naturliga produkter som är ekologiska är alltid bäst.

Även här kan bioeedback vara till hjälp för att stärka huden. QUEX Ed har flera program som jobbar med hud- och anti-åldrande. Läs mer på denna sida; https://levohela.se/senso/ som beskriver ett av de program som finns tillgängliga.
 
Källa:
Artikeln är skriven av Agneta Björlin, specialist inom hudvård, som under många år arbetat med ekologiska hudvårdsprodukter.

Tand- och munhälsa – naturligt!

Tand- och munhälsa – naturligt!

Att kunna le ogenerat med vackra, vita tänder är ett skönhetsideal som värderas högt av många! Men det kräver en bra och regelbunden vård för att tjäna oss hela livet. Det kan ta flera år innan dålig tandvård visar sig i munnen och då kan det ibland vara försent att rädda t ex en tand. Att gå till tandläkaren och hygienist är viktigt att göra regelbundet men att gå till tandläkaren är ju tyvärr mycket dyrt i Sverige som de flesta av oss har erfarit…

Så vad kan vi göra själva för att hjälpa vår mun och tandhälsa?
Här vill jag dela information och tips som kanske är lite okonventionella, men som jag själv har funnit värdefulla.

För det första är det viktigt att förstå att det finns ett förhållande mellan vår tand- och munhälsa och resten av kroppen. Våra tänder och tandkött, nerver och saliv är ett levande ekosystem vars hälsa påverkar hela kroppen.

Här kan näringsterapi och kosttillskott motverka låggradig inflammation, syraangrepp och bakterier. Näringsterapi kan återuppbygga dentin och käkben, öka remineralisering och påverka hur käkarna formas (TMD). Se även Nadine Artemis produkter här. Vårt tandkött kan bli inflammerat p g a t ex fel borstteknik och dåliga mat- och levnadsvanor och kan då orsaka:

gingivit (mildare inflammation i tandköttet – vitamin C och CoQ10 hjälper här)
parodontit (tandlossning p g a svår inflammation).

Dessa symptom kan även leda till hjärtattack och stroke. Eftersom munhålan är en reflektion av hälsan i resten av kroppen, påverkas också vår mag/tarm hälsa, där en viktig del av vårt immunförsvar sitter.
Rotfyllningar kan vara problematiska och tandläkare medger att ca 15% är kroniskt inflammerade. Konsultera gärna med en biologisk tandläkare* för åtgärd.
*Inom biologisk tandvård har man en helhetssyn på människans funktioner, och när man ställer diagnos tittar man inte bara på tänderna utan även på kost och näringsstatus. Man lagar tänderna med så biokompatibla material som möjligt och använder inte giftiga material som fluor eller amalgam (*från Google).

UNDVIK:
– Processad mat – t ex färdig mat i konservburk
– Vitt socker, sackarin, fruktossirap
– Vitt mjöl
– Kolsyrade drycker
– Alla syntetiska hud- och tandvårdsprodukter
– Alla syntetiska rengöringsprodukter
– Amalgam/kvicksilver-lagningar i tänderna!

Tips för god tandvård…

Saker som hjälper dig för god tandvård hemma.

Tungskrapa
Manuell tandborste
Elektrisk tandborste
Tandtråd
Mellanrumstandborste

 1. Borsta tänderna
  – Borsta tänderna minst 2 gånger om dagen – morgon och kväll.
  Byt tandborste var 3:e månad. Bakterier fastnar på borsten, så det är bra att byta ut
  den ofta. Du kan också låta tandborsten stå i ett glas med saltvatten eller väteperoxid
  för att hålla den ren längre. Men byt vatten ofta.
  – Vinkla tandborsten 45 grader så att borsten hamnar mellan tänderna och tandköttet.
  Med ett lätt tryck rör du tandborsten med små, små rörelser fram och tillbaka. Börja
  längst bak, gå framåt, vänd och avsluta bak på andra sidan. Gör samma sak på tuggytan och baksidan av tänderna.
  – Du kan även använda en elektrisk tandborste som roterar och gör jobbet lättare för
  dig. Håll på samma sätt men rör inte borsten fram och tillbaka. För borsthuvudet långsamt längs tänderna.
  – Det är mycket viktigt att göra rent mellan tanden och tandköttet. Här samlas lätt
  bakterier som kan orsaka tandlossning och gör att benet som håller tänderna förstörs.
 2. Flossa med tandtråd och använd mellanrumstandborste– Använd tandtråd för att rengöra mellan tänderna.
  Ta ett ordentligt tag om tråden. Du kan lägga en droppe pepparmyntsolja på tråden om du vill. Ta tråden mellan tumme och pekfinger och sprid oljan längs tråden. För försiktigt upp tandtråden mellan tänderna och rör den fram och tillbaka, och upp
  och ner.
  – Använd en mellanrumstandborste för att göra extra rent.
 3. Skölj munnen med oljeterapiDu kan också skölja munnen med lite kokosolja några gånger i veckan eller t o m varje morgon. Det renar tandkött och tänder och är mycket bra för hälsan! Det tar bort dålig andedräkt, läker blödande tandkött, minskar inflammation, gör tänderna vitare, lindrar torrhet i halsen och stärker tandköttet och käkarna.- Tag en tesked med företrädesvis kokosolja och kanske en droppe eterisk olja och skölj försiktigt runt i munnen i 10 – 20 minuter direkt på morgonen. Några bra oljor är t ex pepparmint, kryddnejlika, eukalyptus eller kanel. Spotta ut i avfallskorgen, inte i avloppet (eftersom kokosolja stelnar fort, så kan det lätt täppa till avloppet). Skölj efter med salt-vatten*.

*Så här gör du salt-vatten:
Koka upp ½ liter renat vatten. Tag ¼ dl salt och häll i en glasburk. Häll på det kokade vattnet och skaka om och låt det lösas upp.
Du kan också skölja med vattnet efter att du druckit en morgondryck med färskpressad citron + vatten, 20 minuter innan frukost (stärker immunförsvaret och magsmältningsfunktionen). Citron kan fräta på emaljen och saltet verkar neutraliserande.

Vad finns i din tandkräm?Naturlig Tandkräm

Det kan finnas många kemikalier i våra kommersiella tandkrämer och munvatten som
skadar vår hälsa, speciellt som de också kan delvis sväljas när vi borstar/sköljer
tänderna. Det finns en orsak till att det ibland står på förpackningen – svälj inte!
Här är några kemikalier som är bra att undvika. Titta på innehållsförteckningen
när du köper!

Fluor. Många har fått lära sig att vi behöver fluor för att hålla våra tänder friska. Detta är faktiskt inte sant utan det är faktiskt ett nervgift som kan skada kroppen. Det lagrar sig i kroppen och hjärnan. Det försämrar vår intelligens och bidrar till att vi kan få sjukdomen ”Alzheimers”.
Propylen glykol
Finns i vissa tandkrämer. Är producerad av petroleum (från olja) och används t ex för att ta bort is från bilrutor och flygplan. Det innehåller tungmetaller och lagrar sig också i kroppen.
FD & C färgpigment
Innehåller bland annat tungmetaller som lagras i kroppen.
Triklosan
Används som kemiskt bekämpningsmedel och förstör vår miljö och hälsa!
– Syntetiska sötningsmedel
Sackarin och sorbitol.
Etanol
Finns ofta i munvatten. Har visat sig orsaka muncancer.
Skum- och rengöringsmedel
SLES. ALES, SLS och ALS. Orsakar blödande tandkött!
Glycerin
Hindrar saliven att göra sitt jobb i munnen och att ge mineraler till emaljen på
tänderna.
– Kalciumkarbonat
Om du får i dig detta kan det orsaka njursten, kalkavlagringar i blodkärl och skapa problem med lederna.
Smaksättare
Syntetiska smakämnen dödar inte bakterier som naturliga eteriska oljor gör, t ex pepparmint, kryddnejlika, eukalyptus och kanel.
Karbomer och carrageenan: Undvik!

Men idag finns det, som tur är, många bra alternativ som bara innehåller naturliga och oskadliga ingredienser. Du kan finna dem i de flesta hälsokostaffärer eller på nätet. Många bra produkter finns bl a på glimja.se.

 1. Kvantum biofeedback balansering
  Sist men inte minst har vi QXEd instrumentet som har ett speciellt tand- och munvårds-program där du kan få ytterligare hjälp att hålla dina tänder och ditt tandkött i balans. Det kan även upptäcka obalanser och sådant som behöver åtgärdas som vi inte alltid är medvetna om (t ex inflammation/infektion). Förebyggande tandvård är den bästa tandvården när vi har rätt information om olika metoder. I detta program balanseras också tändernas påverkan på resten av kroppen med hjälp av bl a frekvenser för homeopati, meridianer, näring (mineraler) och blod. Här kan vi även balansera TMD. Se vidare på Levohelas hemsida.

Om du vill ladda ner informationen, klicka här!

Inspiration:

Nadine Artemis  Holistic dentalcare
Mer information kan du även hitta här – Naturlig tandvård

Produkter:

Living Libations Tandvårdsprodukter – skapade av Nadine Artemis

Eteriska oljor finns hos många olika affärer. Här är ett urval av många;
Svensk Hälsokost
Organic Makers

Green Balance / eteriska oljor och CBD (motverkar bl a inflammation)

Lev väl och hela ditt liv!

Annika Andersen Laggoune     Levohela.se     M: 0760 38 68 84

Naturlig immunitet

Naturlig immunitet & orsaker till att vi blir sjuka

Visste du att stress av olika slag skapar sjukdom och diverse symptom, m a o försvagar vårt naturligt medfödda immunförsvar?

Så vilka är de kanske du undrar?

Låt oss ta en närmare titt…

Den amerikanska läkaren och forskaren, Dr. Bryan Ardis MD, har under de senaste 20 åren framförallt identifierat några faktorer som stressar vår kropp.

 • Matintolerens eller matallergi.
 • Infektioner som t ex bakterier, virus, svamp och parasiter.
 • Skadliga kemikalier t ex; i syntetiska mediciner, i mat (pesticider, glyfosatGMO), miljögifter i luft och vatten (inklusive hygienartiklar, rengöringsmedel, möbler o kläder etc).
 • Tungmetallsförgiftning framkallat av kvicksilver, aluminium, bly, arsenik och kadmium m m. Det finns en uppsjö av metaller i vår moderna miljö som kan samlas i vår kropp och sedan skapa reaktioner i kroppen i form av diverse symptom eller s k ”sjukdomar”.
 • Känslomässig stress som har en mycket stor inverkan på sinnet genom organen, s k ”psykosomatisk” stress (mer om det i ett kommande inlägg).
 • Känslomässiga trauman som lagras i hjärnan och på olika platser i kroppen.
 • Fel inställning av ryggraden kan skapa tryck på nerver som i sin tur styr funktionen av våra organ.
 • Brist på specifika vitaminer och mineraler.
 • Artificiell strålning (t ex TV, mobil, elektricitet)

Men om vi istället tänker oss att alla dessa orsaker till stress beror på att de här faktorerna faktiskt inte är i harmoni med vår kropp, så kan man se sjukdomar som en kommunikation från kroppen, som genom diverse symptom försöker återställa sin balans.

Ta ett exempel som febersymptom, där kroppen höjer temperaturen i kroppen för att skapa en så ogästvänlig miljö för virus och skadliga bakterier som möjligt (de gillar inte högre temperaturer), så att det inte längre är en miljö där de trivs och kan föröka sig. Den kluriga och intelligenta kroppen har även fler försvarssystem den kan sätta in, t ex vita blodkroppar, T-celler, antikroppar etc. Det är en naturlig reaktion från vårt medfödda – inneboende immunförsvar!

En kropp med ett naturligt fungerande immunsystem har en högre frekvens som skapar hälsa och harmoni i kroppen. Men vad händer när den utsätts för stress t ex en lägre disharmonisk frekvens (ex se listan ovan) eller något som den inte utsatts för tidigare?

Jo, frekvensen sjunker (tillfälligt), som då skapar kommunikationsproblem för de många systemen i vår komplexa kropp, med följden att de inte kan fungera normalt.  Alltså en störning av flöde. Det är nu vi upplever symptom som är obekväma eller smärtsamma,

som gör oss uppmärksamma på att kroppen jobbar på att återfå sin balans. Den anpassar sig helt enkelt till nya faktorer som den inte utsatts för förut och det tar lite tid för kroppen att lista ut hur den bäst kan göra det.

När vi använder syntetiska preparat (t ex konventionella mediciner), döljer vi egentligen bara tillfälligt symptomen som skapats av obalansen. Nu uppstår ytterligare symptom som skadar mer än de läker, särskilt om de tas under en längre tid. Vi har försökt manipulera naturen och trott att vi är smartare än den intelligens som skapat allt i denna verklighet!… Det är ett faktum att vårt immunförsvar skapas inifrån – en universell princip!

Men vi kan också medvetet hjälpa kroppen att återfå sin balans…

Genom att stödja kroppen med sunda livsstilval t ex naturligt ren föda och vatten, balanserad rörelse och träning (som passar din kropp utan att skapa onödig stress), kontroll av negativa tankar, avslappning – meditation, frigörande andning, kosttillskott av hög kvalité m m. Allt som hjälper kroppen att återfå en högre frekvens!

Vår kropp är ju en del av naturen – en del av vår planets system, som naturligt håller en harmoniskt hög frekvens. Vi känner oss ofta bättre efter en vistelse i skog och mark, speciellt om den lämnats orörd eller nära vatten. Man kan då fråga sig varför människan har skapat så många livsfientliga system och produkter som inte stödjer livet? Men det är en diskussion vi får ta en annan gång…

Men vi är nu inne i ett paradigmskifte där fler och fler metoder återupptäcks eller har nyskapats, för att återställa balans på kroppens egna, naturliga villkor. En renässans av helande på många olika plan – fysiskt och själsligt!  Idag finns tillgång till många nya (likväl som gamla!) verktyg som inte bara hjälper till att återskapa balans, men också att rensa bort sånt som inte hör hemma i vår kropp (avgiftning – 2 delar).

Många ”alternativa” läkare och terapeuter, ser nu fantastiska resultat och framsteg i helande, genom användandet av metoder och tekniker som stärker kroppens egna system och återskapar harmoni! När kroppen kommer i balans är den starkare och mer robust än alla konventionella uppfinningar tillsammans!

Läs gärna blogginlägget om immunförsvaret och lär dig mer om hur du kan stärka och underhålla det mirakel som naturen gett dig!

En av de kraftfulla verktyg som vi nu har fått tillgång till är just Kvantum Biofeedback, en form av frekvensmedicin eller energimedicin (kärt barn har många namn!). Nu inser alltfler att vår verklighet faktiskt är uppbyggd av frekvenser eller vibrationer av varierande grad, så även vår kropp. Frekvenser som är i obalans reflekterar ett stopp på flöde (kommunikationsavbrott kan man säga) av vital livsenergi/elektromagnetisk energi (även kallad Qi) i vår subtila energikropp. Denna mer subtila energi (t ex auran, chakran och meridianer) ligger till grund för den 3D-version av kroppen som vi kan uppfatta med våra 5 sinnen. Blir det störningar här reflekteras det som obalanser och ohälsa i kroppen.

Frekvensmedicin är terapier som elektromagnetiskt skannar och sänder balanserande frekvenser (homeopatisk- och naturmedicin/vitaminer/örter och mycket mer) för ökad hälsa och välmående till en individ.

Biofeedback terapi eller frekvensmedicinsk balansering skiljer sig från läkemedel och näringsämnen genom att dessa arbetar med biokemi, medan biofeedback arbetar med biofysik och subtila elektromagnetiska frekvenser.

Många av oss kanske minns från lektionerna i skolan att allt består av elektroner. Atomer innehåller en kärna, protoner, neutroner och elektroner. Mängden utrymme i en atom är betydligt större än mängden solida ämnen i en atom, men på grund av att protonerna, neutronerna och elektronerna rör sig i så snabb takt, så uppfattar våra sinnen saker (inklusive människor och djur) som solida trots att det är mer tomt utrymme än fast materia. Eftersom partiklarna i atomen rör sig så snabbt skapar de en vibration och den vibrationen skapar en energifrekvens (elektromagnetiskt fält).

Kvantum Biofeedback enheten upptäcker helt enkelt stressfaktorer (blockeringar i energiflödet) i individens eller djurets energifrekvens och levererar tillbaka en balanserande och neutraliserande frekvens till kroppens undermedvetna. Biofeedback-instrumentet behandlar alltså inte ”sjukdom” utan påminner – instruerar kroppen om dess inneboende balans så att den lättare kan anpassa sig till nya frekvenser och utmaningar.
Lite som att stämma ett instrument ungefär…

Vill du prova på att hjälpa din kropp till strålande, robust hälsa (vår medfödda rätt!) så kontakta mig för en balansering, antingen på plats eller på distans.

Jag erbjuder en 30 minuters fri konsultation om du har frågor eller funderingar!

Anmäl dig här!

Varmt välkommen!

Annika

Levohela

Frekvens-Biofeedback terapeut

Referenser och inspiration:

Dr Bruce Ardis MD

Dr Henry Ealy MD

Margret Margretardottir Biofeedback specialist och lärare OX World

Se också de länkar som finns i texten genom att klicka på dem.

 

 

Dags för förändring på riktigt!

Hej på er!

Är du redo att ta ett stort kliv framåt till ett mer meningsfyllt liv och skapandet av det du verkligen drömmer om – på riktigt?!

Är du en av oss som är redo att skapa och manifestera dina mål och idéer som kanske legat och grott sedan länge?!…

När vi fokuserar tillsammans får skapandekraften inom oss en extra boost!

För du vet väl att du bär på en fantastisk skapandekraft inom dig som bara väntar på att komma till användning! Det händer speciellt när vi skapar från hjärtat med passion och kärlek! Låt oss tillsammans köra igång hösten mot nya horisonter och möjligheter!

Behöver du mer inspiration och en ”kickstart” till att komma igång?

Då har jag goda nyheter….
Just nu i höst är ”LevoHela” värd till en verkligt spännande och dynamisk ”workshop-dag” med ”5D Coaching” teamet – Håkan & Helen med

”Dreamday – med inspiration från One Small Town” lördagen den 30/9.

Det är just nu magiskt spännande tider och energierna som vi lever i blir kraftigt starkare och uppvaknandet går mycket snabbt. Samtidigt som vi människor blir starkare och snabbare i vår skaparkraft, så kollapsar allt mer av den gamla matrisen (den upp-och-ner-vända världen) som vi ser utanför oss. Det är vi som skapat den och nu är tiden inne då var och en av oss individuellt – och vi tillsammans kollektivt – ska skapa en helt ny bättre värld.

Under den här inspirerande heldagen, där vi träffas fysiskt live, får du en riktig kickstart till att manifestera det meningsfulla livet du drömmer om. Du kommer öppna upp för helt nya möjligheter och på olika sätt väcka upp det du verkligen vill.

Var med och ta ett stort kliv framåt för att skapa en tillvaro där du och alla andra lever från hjärtat. Din investering för inspirationsdagen Dreamday är endast 1900 kr. Du kommer också få två gåvor till ett sammanlagt värde av 2399 kr, där MindPower-programmet är en av gåvorna.”

Håkan & Helen, 5D Coaching

Vi kommer att hålla till i en lättillgänglig lokal i ett lugnt och trivsamt område med närliggande gratis parkering och fina Fullersta Gårds Cafe” samt nära tillgång till Huddinge Centrum, där det finns många trevliga restauranger, kaféer och mataffärer. Vi bjuder på kaffe-te med gott tilltugg (koffeinfria och gluten/laktosfria alternativ) men lunch fixar vi själva.

Hitta hit – Lövsalen, Kyrkängsbacken 12, Huddinge : Google Map ( Gratis parkering finns vid fullersta bio) 

Läs mer och anmäl dig här…

https://5dcoaching.se/dreamday/#page-content

Vill du veta mer om ”One Small Town”? Här har du några länkar!

youtube.com/watch?v

youtube.com/watch?v=

https://www.onesmalltown.org/

Vi ses på Dreamday i Huddinge!

VARMT VÄLKOMMEN!

Annika

Levohela

Lev väl & Hela ditt 

Solen

Vill du lära dig ta hand om din sommarhud på ett naturligt sätt?
Den här månaden gästas LevoHelas blogg av hudexperten Agneta Björlin, som med sina 18 år som anställd på ett känt ekologiskt hudvårdsföretag, vet vad hon talar om! Välkommen att läsa denna faktaspäckade och intressanta artikel om solens inverkan på vår hud och kropp och hur du bäst tar hand om din hud i solen!
Trevlig sommarläsning!

Sommar härliga sommar!

Vi har redan haft många fantastiskt fina sommardagar med mycket sol och värme. Och varje år dyker frågan upp om vi behöver skydda oss mot solen? Om vi börjar med att reda ut det här med D-vitamin, varför är det så viktigt? D-vitamin som bildas när solen lyser på vår hud, hjälper kroppen att ta upp kalcium, bidrar med andra ord till en stark benstomme. Det hjälper även till att stärka immunförsvaret genom att bekämpa bakterier och virus.  Det behövs också för att muskler och nerver ska fungera optimalt.

Solen är dock inte den enda källan, vi kan även få D-vitamin genom mat, t ex fet fisk men även kött och ägg. Men här i norden rekommenderas vi att äta tillskott under perioden september till maj. Kanske ännu längre beroende av hur mycket vi vistas i solen på sommaren.

Solen skiner visserligen även på vintern men strålarna filtreras bort i atmosfären när solen står lågt.

D-vitamin lagras i kroppen men i september kan det vara klokt att börja ta tillskott.

Solen bidrar med både synligt ljus, ultraviolett (UV) ljus, och värme. UV-ljuset, som liksom allt ljus är en typ av elektromagnetisk strålning, är osynligt för våra ögon och bär på mer energi än det synliga ljuset. UV-strålningen kan delas in i tre grupper; UVA, UVB och UVC. UVA innehåller minst energi medan UVC är den mest energirika. Ju mer energi, desto större risk att strålningen orsakar skador. Som tur är når UVC-strålningen aldrig jordytan utan filtreras bort av ozonlagret.

Därför är det i huvudsak synligt ljus, UVA- och UVB-strålningen, som kan träffa huden. De olika strålarna når olika djupt ner i huden där de utövar sin effekt. UV-ljuset kan göra oss solbruna och bidrar till D-vitaminproduktion, men kan också leda till att vi bränner oss, som kan öka risken för hudcancer och gör så att huden åldras vilket gör att vi får rynkor.

UVA ansågs tidigare ofarlig, men idag vet vi att även den kan orsaka hudcancer.

Solarier kan ha likartad UV-sammansättning som det naturliga solljuset. Ljuset i solarierna är oftast i mer koncentrerad form och den som solar i sådana exponerar ofta mer hud, men under kortare tid. Solarier ger därför också likartade effekter/skador som solljuset. Från och med den 1 september 2018 infördes en 18-årsgräns för solarier i Sverige.

UV-ljusets energi kan orsaka skador på cellernas arvsmassa, DNA:t, vilket på sikt kan leda till att cellerna omvandlas till cancerceller. Hudcellerna kan visserligen reparera många sådana skador, men vid upprepade skador räcker reparationsmekanismen inte till.

Sedan 2000-talet har fallen av hudcancertypen malignt melanom fördubblats.

huden

Så svaret på frågan är att ja, vi behöver skydda oss.

Men det finns olika åsikter hur det ska gå till bland forskarna. Vissa tycker att vi inte ska smörja in oss alls med solskyddsmedel för det inger en falsk trygghet. För vi märker då att vi fått en hudrodnad till skillnad om vi är insmorda med solskydd.

Det finns också en risk att vi inte följer instruktionerna på flaskan. Dels att vi inte applicerar ett tillräcklig tjock lager dels att vi inte smörjer in oss tillräckligt ofta under dagen.

Kläder ger också ett visst skydd. En skjorta motsvarar ca 7-8 i SPF. Många tror att solens strålar inte når oss om vi sitter i skuggan men det stämmer tyvärr inte. Genom att ljuset reflekteras på olika ytor som i sin tur når oss under parasollet eller där vi sitter i skuggan, blir vi ändå exponerade av strålarna.

Det finns två typer av solskydd, kemiska eller fysikaliska.

Kemiska filter skyddar huden genom att absorbera UV-strålarna. Till skillnad från ett fysikaliskt UV-filter är det själva molekylen i det kemiska filtret som absorberar UV-ljuset och sen omvandlar och fördelar det i form av värme över huden.

Det vanligaste är att kombinera ett flertal olika filter som skyddar mot både UVA och UVB. Enligt EU:s rekommendationer ska solskyddet innehålla ett skydd mot både UVA och UVB. Regelverket säger att minst en tredjedel av UVB måste vara UVA-skydd.

Fördelarna med det kemiska solskyddet är att det är lätt att applicera. Det sjunker in i huden och lämnar ingen vit hinna. Men där slutar fördelarna. Det finns indikationer på att det kemiska filtret tränger in kroppen och ut i blodbanan.

Så långt som 6 månader efter användandet har t ex det kemiska solfiltret benzoephenone3 kunnat uppmätas i urinen. Naturskyddsföreningen har publicerat en studie där det framgår att kemiska solskyddsfilter är giftiga och påverkar alger och ryggradslösa djur som grodor och fiskar som lever i vatten. Ofta ingår oxybenzone och oktinoxat i kemiska filter vilka även visat sig orsaka dödlig skada på korallreven.

Fysikaliska solskydd ligger på ytan av huden. Det innehåller mineralpartiklar av zinkoxid eller titandioxid, ibland båda två. De skapar en barriär på hudytan som reflekterar bort solstrålarna. Som en spegel kan man säga. Nackdelen är att många av produkterna gör oss vita eller lite grådaskiga. Fördelen är vi ser var vi inte har smörjt in oss.

Det går också att använda ekologiska växtoljor som solskydd.

Hallonfröolja går snabbt in i huden och har ett naturligt solskydd mellan 29 – 40 SPF. Den har även antiinflammatoriska egenskaper.

Morotsolja har lika högt SPF. Betakarotenet stärker huden och ökar melaninet som är det pigment som bestämmer vår hudfärg. Om vi äter många morötter skyddas vår hud inifrån, det finns också tabletter med betakaroten. Allra bäst är att börja bygga upp skyddet tidigt på våren.

Havtornsolja har ett naturligt solskydd på ca 25 SPF. Den fungerar utmärkt att använda efter stranden och appliceras efter duschen på fuktig hud.

Organic Makers hemsida finns recept på DYI solskydd.

En ungefärlig rekommendation är att sola i 15–20 minuter (går inte att fastställa exakt eftersom det varierar från person till person) varje dag utan solskydd, då får vi dagsbehovet av D-vitamin tillfredsställt. Undvik dock solen när den är som starkast, mellan 11 och 15. Barn ska ju självklart inte heller ”översola”, men behöver en viss mängd sol. Till exempel sker en stor del av längdtillväxten under sommarmånaderna.

Slutligen, en bra tumregel är att bara använda ätbara ingredienser på huden.

FAKTA : 

Dagsbehovet av D-vitamin är 20 mikrogram

En portion lax innehåller 12–25 mikrogram

Uppnås efter ca en kvart i solen med shorts och en t-shirt

Det finns flera olika grupper som löper en högre risk att drabbas av D-vitaminbrist.
Följande anses vara riskfaktor:
Hudfärg. En ljushyad person som utsätts för samma mängd solljus som en mörkhyad producerar fem till tio gånger mer D-vitamin än den mörkhyade. Hos en ljushyad person minskar D-vitamin-produktionen med ökad solbränna.

SPF är en förkortning av ”Sun Protection Factor”. Den anger hur länge du kan vistas i solen. Om du kan sitta i solen i 10 minuter utan att bränna dig kommer en lotion med SPF10 multiplicerat med din egen ”solskyddstid” göra att du kan sola i 100 minuter.

KÄLLOR:

Strålsäkerhetsmyndigheten

Naturskyddsföreningen

Gästbloggare Agneta Björlin hudvårdsexpert

Magens o tarmens hälsa!

Du är vad du äter (absorberar)!

Hur fungerar faktiskt detta viktiga system i kroppen?
I den här artikeln vill jag dela några allmänna tips för att hjälpa ditt matsmältningssystem att må så bra som möjligt! Det är i sig ett omfattande ämne, men här vill jag i alla fall ge lite information som kan ge en början till ett bättre välmående…

Näringsupptaget från maten är direkt relaterat till magens och kroppens hälsa. Kosttillskott i all ära, men vår kropp är skapad för att ta upp näringen den behöver från vår mat. Orsaken till vårt behov av extra kosttillskott är just p g a ett försämrat näringsupptag, men också för att de konventionella metoder som används för matproduktion idag, tyvärr minskar näringen i maten (mer om det i en annan artikel).

Men näringsupptaget är verkligen viktigt för att hålla vår kropp vid god hälsa och är speciellt avgörande under en läkningsprocess. Många människor mår dåligt för att de inte har fått lära sig ”hur man äter”! Här har vi bl a en nyckel till viktuppgång och många andra ”sjukdomar”. Det är alltså inte bara vad vi äter som har betydelse, utan vad vi verkligen absorberar!

Stress är en viktig faktor här! Enligt Professor William Nelson kan det bl a göra att magens bearbetning av maten avstannar och födan töms för tidigt ner i tunntarmen. Mat som inte är processad i magen på ett korrekt sätt, skapar en ökning av stora, osmälta proteiner och fett som absorberas — i tunntarmen – av vårt lymfsystem (en del av immunförsvaret) som kan bli blockerat. De celler som då skapas är av sämre kvalité, som i det långa loppet (om stress blir till en ”vana”) får stora konsekvenser för vår hälsa. Stress skapar också obalanser i hormon-produktionen, t ex kortisol och insulin… – allt hänger ihop!
Andra faktorer som skapar en för ”tidig” tömning av magen in i tunntarmen är felaktig kombination av mat, för mycket dryck till maten, kaffe, mjölk etc.

När vår mage är försvagad kan du uppleva:

 • Man vill ha något att dricka till maten
 • Känsla av uppblåsthet efter en måltid
 • Kliande hud, speciellt runt ”rektum” (slutet av avföringskanalen)
 • Rapning, gas och sura uppstötningar – kan vara tecken på för låg produktion av magsyra

Goda Regler för magens hälsa och bästa näringsupptag

 1. Drick inte till maten (späder ut magsyran – vänta 2 timmar efter måltiden).
 2. Inget kaffe – vänta 1,5 – 2 timmar efter eller 1 timme innan du äter.
 3. Ingen mjölk – allergiframkallande.
 4. Ät råa grönsaker t ex sallad, innan du äter kokt mat.
 5. Ta extra matsmältningsenzymer om du äter processad (kokt-stekt) mat. Gäller speciellt om du är lite äldre.
 6. Ät frukt separat eller vänta ett par timmar.
 7. Melon ska alltid ätas ensam! (se mer – kombinera mat)
 8. Mindre mål är bättre – tänk näringskvalitet, inte kvantitet.
 9. Åt långsammare och tugga ordentligt – matsmältningen börjar i munnen!
 10. Ät för näring och inte stimulans och alltid när du är hungrig, inte för att du är uttråkad.
 11. Vila efter maten för att maximera magens funktion (minst 35–45 minuter)
 12. Laga och ät maten med kärlek och tacksamhet, aldrig om du känner dig stressad, arg eller negativ. Stressade nerver kan göra att matsmältningsprocessen avstannar, eftersom fokus nu läggs på att ”överleva” ett hot och går till musklerna.
 13. Använd inte antacidmedicin – t ex Novalucol och liknande som tillfälligt kan ta bort symptomen men läker inte orsaken.
 14. Vänta 3 timmar innan du lägger dig efter att du ätit middag.

Kombinera mat på rätt sätt (ladda gärna ner inkluderad pdf här).

Att kombinera mat på bästa sätt är relaterat till en förståelse av enzymernas roll och att olika typer av mat bryts ner olika fort i magen. Återigen är detta ett komplext ämne, men det finns några principer här, som inte är så svåra att ta till sig. Enligt Ann Wigmore (grundare av Hippocrates Health Institute) delas maten in i grupper (se inkluderad pdf, som du kan skriva ut och ha som referens) beroende på dess sammansättning och hur länge de behöver brytas ner i magen.
Generellt kan man säga att proteiner och stärkelse tar längre tid att bryta ner än frukt och grönsaker. Det finns också skillnad på proteiner, stärkelse och olika frukter och här spelar enzymerna en roll (se pdf:en).

Varje typ av mat innehåller naturligt de enzymer som behövs för att bryta ner just den maten men vissa enzymer motarbetar varandra så att jäsning uppstår, vilket får konsekvenser för vår hälsa. Det andra problemet är att när vi äter processad/kokt/stekt mat (över 42 grader) förstörs dessa naturliga enzymer. Nu måste kroppen ta av sitt inneboende enzymförråd som också behövs för en mängd andra funktioner i kroppen bl a immunförsvaret, som då tillfälligt försvagas. Så småningom uttöms kroppens enzymproduktion och vi får matsmältningsproblem och sämre näringsupptag som påföljd, vilket är orsaken till att äldre oftare har mer problem är yngre…

Jag hoppas att denna kortfattade introduktion har gett dig lite insikter att börja med. Vår kropp är en fantastisk skapelse som är mycket komplex. Det är som sagt omfattande ämnen men det finns mycket information att ta del av för den som önskar mer förståelse och information. Nedan ger jag bara några tips på länkar och böcker…

Lev väl och hela ditt liv!

Annika – Levohela

Källor och inspiration:

Böcker:

Avgiftning – ett nödvändigt livsstilsval! Del 1

Om vi inte regelbundet aktivt avgiftar vår kropp, samlar vi faktiskt på oss gifter som kan orsaka försämrat välmående och ohälsa…

I de här inläggen har jag fokuserat på att samla information som kan vara till hjälp och skapa ökad förståelse runt denna livsviktiga kroppsfunktion. Informationen är ett axplock och absolut inte heltäckande eftersom detta ämne är mycket omfattande.

Det är ett biologiskt faktum att kroppen är skapad för att kunna regenerera och avgifta sig själv, så det är en naturlig process. Vi måste helt enkelt rena oss innan vi tar in näring, som senare skapar avföring av det som kroppen inte behöver och inta vätska som vi urinerar. Vi måste andas in för att andas ut, vår hud måste svettas och även våra slemhinnor måste renas.

Men i dagens moderna samhälle med en hög förekomst av ohälsosam mat, stress, miljögifter, strålning mm så behöver den extra hjälp på traven med denna pågående process. Andra orsaker till förgiftning kan också, enligt Skeppsgårdens hälsocenter vara, psyko-emotionella störningar (ilska, rädsla, spänningar, stress mm.), hormon-obalans (kan förstärkas av artificiella hormoner i kött, mjölk, sojaprodukter), störningar i mag-tarmkanalens funktion, PH obalans, kosmisk strålning, andnings-störningar, för lite rörelse och motion (slaggämnen stannar kvar i kroppen) 3.

När vi utsätts för allt fler gifter blir kroppens avgiftningsmekanismer överbelastade. Detta kan ofta leda till att kroppen då försöker att avgifta sig så snabbt som möjligt och kan resultera i t.ex. diarré, överdriven svettning, illaluktande urin, hudproblem osv som vi ofta ser som symtom som bör stoppas.

: Problemen med konventionell medicin
Om vi har otur eller gör det mindre kloka valet att vi uppsöker en allopat*, så bekämpar hen oftast symptomen genom att skriva ut ett läkemedel som blockerar avgiftningen.

* läkare som praktiserar den gängse läkekonsten

– Antihistaminer blockerar t ex avgiftningen i bihålorna.

– Febernedsättande medel stoppar avgiftningen i våra bihålor och i vår kropp. Immunförsvaret jobbar faktiskt snabbare vid högre temperaturer och bakterier och virus tycker inte om värme. Febernedsättande kan dock vara relevanta vid extrema temperaturer.

– Kramplösande medel stoppar tarmrengöringen och så vidare.

Steroider, De värsta läkemedlen som bl a finns i t.ex. kortisonkrämer, som stoppar hudens avgiftning och driver gifterna djupare in i kroppen.

: Avgiftningsprocessen består i princip av 2 steg.
1. För det första måste vi sluta att utsätta kroppen för skadliga saker, m a o toxiner och föroreningar, genom att göra medvetna val. Det gäller mat, vatten – dryck och kroppsvårdsprodukter, men även vår yttre miljö t ex städ produkter, möbler, kläder, strålning etc.

 1. För det andra gäller det att aktivt välja hjälpmedel som hjälper kroppen och här finns det som tur är mycket vi själva kan göra för att stödja kroppens inneboende förmåga till avgiftning. Läs mer om det i del 2.

: Men hur fungerar denna process?
Förenklat sett, har kroppen rent fysiskt, 3 viktiga avgiftningsorgan för att hålla sig i balans;

 1. Levern

Hit kommer blod från matsmältningssystemet, näringsupptag sker, men den tar även upp annat, såsom mediciner och toxiner, som kan finnas i blodet. Din lever bearbetar dessa och släpper sedan tillbaka dem i blodet antingen till tarmarna eller njurarna för vidare behandling. Tyvärr finns det vissa toxiner som är svåra för levern att processa och istället samlas där. Det ger i förlängningen en belastning som orsakar skada med bl a nedsatt leverfunktion som följd.

 1. Njurarna

Njurarna jobbar för att filtrera blodet och toxiner separeras här från näring. Näringsämnen släpps åter ut i blodet medan sådant som kroppen inte behöver skickas med extra vatten till urinblåsan för att rensas ut den vägen. Det är det viktigaste organet i kroppen för att eliminera toxin. Vissa toxiner är dock svåra att få ut genom urinen och istället samlas de i njurarna där de kan orsaka skada.
Njurarna är känsliga för stress, där binjurarna utsöndrar hormonet kortisol. Om kroppen är under konstant stress under en längre tid kan det orsaka utmattning av binjurarnas funktion med utmattningsyndrom som följd (se också artikeln Kronisk trötthet”).

 1. Tarmarna

Maten du äter bryts ner i tunntarmen och här tar blodet upp näringsämnen. Resterande mat fortsätter ner till tjocktarmen där det omvandlas till avföring. Men om din matsmältning inte fungerar som den ska (brist på magsyra/enzymer), så kan det orsaka förstoppning och avföringsprocessen blir inte riktigt slutförd, ett annat mycket omfattande ämne. Kronisk förstoppning är tyvärr vanligt speciellt i den äldre befolkningen.
I tarmarna sitter dessutom 80% av vårt immunförsvar så det är extra viktigt att hålla dessa organ i balans! De påverkas också av ovisshet, stress, rädsla och känslor av otillräcklighet. 

Andra viktiga vägar för rening är lungorna (filtrerar luftföroreningar), huden (genom svettning) och lymfsystemet (en del av immunförsvaret).

Vår mentala, känslomässiga och spirituella attityd har också betydelse.
Toxiner har en tendens att koncentreras i hjärnan, levern och matsmältningsorganen eftersom dessa organ är ansvariga för eliminering av gifter från kroppen.

Ett annat viktigt verktyg är ”Kvantum biofeedback” som hjälper den balanseringsprocess som kroppen behöver för att förstärka sitt inneboende, medfödda avgiftningssystem. Lite som att stämma ett instrument som blivit ostämt.
Det unika med detta verktyg är att det verkar genom frekvenser och vibrationer som ligger till grund för allt som vi ser i vår fysiska värld (kvantumfältet – nollpunktsfältet). Kroppen är faktiskt den sista platsen för dessa frekvenser att manifesteras. Balanseringen ger en utökad dimension till att vara i balans, där en balans av frekvenser resulterar i vad vi kallar hälsa. Kan det vara en del av framtidens medicin månde?!

Vill du förstå mer om hur denna frekvensbalansering fungerar, kan du gå till denna sida; videos. Längst ner hittar du 2 videolänkar som tar dig till Anna-Karin Holm Perrins hemsida där det finns mer information om Kvantfysikens värld och hur den fungerar.

: Viktigt att komma ihåg!

Dina egna livsstilsval har minst lika stor betydelse för att hålla din hälsa i balans. Allt hänger ihop, allt är helt enkelt olika frekvenser av vibration. Se vidare första sidan där du kan välja olika balanseringspaket: https://levohela.se/

Läs vidare i del 2, där jag delar olika metoder och tips för att avgifta din kropp.

*Detta är generell information och är inte till för att diagnostisera, behandla eller läka. Konsultera alltid med din läkare vid allvarlig sjukdom.

: Källor och inspiration:

Sayer Ji – GreenMedInfo.comRegenerate

Dr. William Nelson – skapare av QX Biofeedback

Skeppsgården Levande Föda (baserat på Ann Wigmore’s läror)

Avgiftning – ett nödvändigt livsstilsval! Del 2

I den här delen har jag samlat olika tips på hur vi kan hjälpa den inneboende avgiftningsprocessen i kroppen. Det här ämnet är mycket omfattande och här kommer jag bara kunna ta upp saker så att du kan komma igång, för allt vi gör är bättre än ingenting. Generellt rekommenderas att göra en djupare rening 2 gånger om året, men att välja en livsstil som understödjer en daglig avgiftning är idag en nödvändighet. Här följer några grundläggande aspekter…

: Motivation – Attityd
Motivationen är viktig. Det kan hända att man har ett omedvetet motstånd till avgiftning och helande p g a gamla överlevnads program som ligger i det undermedvetna. Så ofta är det inte förrän vi upplever obehag eller symptom i form av en ”sjukdom”, som vi blir tillräckligt motiverade till att göra en förändring. Detta är allmänt bra att vara medveten om, för vi kan spoliera vårt eget läkande. När det gäller avgiftning så är det vanligt att man erfar utrensningssymtom när toxiner börjar lösgöras i kroppen. Därför är det också viktigt att inte göra reningen för intensiv, speciellt om man aldrig tidigare har gjort en rening. Har man gjort en lättare, regelbunden avgiftning till en daglig vana, kommer en mer djupgående reningskur inte skapa så kännbara symptom.

: Avstressning
En ovärderlig vana att inkludera i sin vardag är att göra regelbunden avstressning och/eller någon form av meditation. När vi slappnar av på djupet, minskar stress (ligger bakom 80% av alla ”sjukdomar”) och en synkronisering uppstår med hjärtat (s k ”koherens”) som ökar harmonin och balansen i hela kroppen. Detta kan underlätta att rensa ut negativa känslor och attityder, mentalt och spirituellt. Träning ger färdighet och här kan också biofeedback vara till assistans, då balanseringen hjälper kroppen att slappna av och också hjälpa att omprogrammera djupt liggande blockeringar fysiskt, mentalt, känslomässigt och spirituellt.

: Vatten
Att inta tillräckligt med renat & gärna väteberikat vatten, är enormt viktigt för att reningen ska bli effektiv. Generellt rekommenderas ca 2 liter (8 normalglas/2,5 dl) per dag, men ett annat sätt att beräkna hur mycket vatten du bör dricka, är att ta din kroppsvikt x 0,03, så får du en den mängd vatten som är bäst för just din kropp. Drick mellan måltiderna och ½ timme innan ett mål och 2 timmar efteråt. För lite vatten skadar både njurar och lever (de 2 viktigaste utrensningsorganen) som behöver vatten för sin funktion.
Med hjälp av Biofeedback instrumentet kan vi dessutom lägga in speciellt utvalda frekvenser i vattnet som kan underlätta och förstärka reningen. Balanseringen har effekt även på andra aspekter som påverkas av reningen; psykiskt, känslomässigt och spirituellt, då allt hänger ihop.

: Mat som hjälper
– Färska ekologiska grönsaker; korsblommiga såsom broccoli (speciellt
broccoli groddar), grönkål, brysselkål, vit/rödkål, rödbetor, gurka, morot
– Färsk Frukt och bär; blåbär, tranbär, plommon, äpplen, citrus, grapefruit,
kiwi (undvik torkad och söt frukt)
Groddar (se tidigare inlägg)
Mikrogrönt (se tidigare inlägg)
– Färskpressad juice (mycket grönt, undvik söt frukt om du har candida
obalans)
– Kryddor; gurkmeja, ingefära, kryddnejlika, cayenne
– Örter; Ginkgo Biloba

Tips! Ät gärna mindre måltider och sluta ät när du fortfarande är lite hungrig.

: Mat som bör undvikas
– Vetemjöl (och mjöl som innehåller gluten – ofta allergiframkallande)
– Mjölkprodukter (laktos – ofta allergiframkallande)
– Konventionellt odlade frukt och grönt (använder syntetiska kemikalier)
– Drycker som innehåller koffein
– Alkohol (omvandlas till socker i kroppen)
– Majs (hög sockerhalt och oftast konventionellt odlade)
– Soja produkter (kan var hormonstörande)
– Raffinerat vitt Socker (beroendeframkallande och mycket hälsofarligt!)
– Processad – raffinerad snabbmat (snabba kolhydrater=socker)
– Processade oljor; solrosolja, rapsolja etc.
– Processat och ej ekologiskt kött

: Andra hjälpmedel
Probiotika (syrade grönsaker; sauerkraut, kim-chi)
– Selen
Quercetin
Liposomalt Glutation
– Rörelse och motion – yoga / chi-gong
– Svettning – genom fysisk aktivitet eller sauna (infraröd extra effektivt)
– Sol-bad (producerar D-vitamin)
– Fasta (flera olika varianter – se ”Sannas fastebok”)
– Lavemang och tarmsköljning
– Torrborstning av huden
– Skriva dagbok – reflektion
– God och tillräcklig sömn (8 timmar generellt)
– Undvik /skydda dig mot artificiell strålning speciellt under sömnen
– Sist men inte minst regelbunden Kvantum Biofeedback Balansering

: Kickstarta din avgiftning
Om du vill komma igång snabbt och har problem med t ex förstoppning, kan en enkel tarmrening hjälpa till att återställa en hälsosam tarmrörelse. Denna metod rekommenderas av Dr. Sayer Ji (se boken Regenerate) och börjar med att undvika den mat som jag listat ovan.
Vill du sedan göra en lite mer avancerad återställning kan du följa en ”äpple och rent vatten monodiet” under 1 till 3 dagar.
Ät endast ekologiska äpplen och renat vatten som stimulerar ”autofagi”, kroppens sätt att rensa skadade celler och skapa rum för nya. Äpplen innehåller bl a pektin som hjälper avgiftning av tungmetaller och plantstamceller som kan vara speciellt bra för vår hälsa.
Ett annat tips är att starta din dag med ett glas färskpressad citron i ett glas renat, ljummet vatten. Du kan också lägga till lite riven, pressad ingefära och en gnutta cayenne peppar. Hjälper matsmältningen och cirkulation bl a. Vänta gärna minst 20 minuter innan du äter något annat.

: Avgiftningssymptom
Här hittar du en lista på symptom som kan förekomma under en avgiftning (hämtad från Hippocrates Wellness f d Institute). De är tecken på att din kropp faktiskt håller på att bli friskare och inte tvärtom. De toxiner som lämnar kroppen kunde annars i det långa loppet, ha orsakat mer allvarliga symptom som t ex njurproblem, blod- och hjärtsjukdom, artrit/artros, nervskador och cancer.
. . . . . . .
– Ökad känsla av uppblåsthet och gaser i magen
– Hudutslag
– Ökad törst
– Sug efter onyttig mat
– Snuva
– Huvudvärk
– Irritation
– Förstoppning
– Svårt att sova
– Nervositet
– Beläggning på tungan
– Trötthet
– Värk och smärta
– Feber
– Känna sig svag
– Diarré
– Illamående
– Förkylningssymptom
– Dålig andedräkt
-Yrsel
– Ökad frekvens av urinering
– Mardrömmar
– Förminskad matlust

Jag hoppas nu att dessa artiklar har inspirerat och hjälpt dig att komma igång och förstå reningens betydelse! Det är ett livsviktigt val och lägger grunden till ett långt, harmonisk och hälsosamt liv!

Lev Väl och Hela ditt Liv!

Annika

*Detta är generell information och är inte till för att diagnostisera, behandla eller läka. Konsultera alltid med din läkare vid allvarlig sjukdom.

Källor och inspiration

GreenMedInfo.comRegenerate – Sayer Ji MD – Vetenskapen bakom Naturligt Helande – Hälsolexikon och informativa artiklar

Hippocrates Wellness – hälsoprogram, utbildning och konsultationer

Skeppsgården Livingfood – hälsoprogram och utbildning

Kronisk trötthet ME/CFS

Kronisk trötthet ME/CFS – Ett syndrom som ligger i tiden…

Varför känner jag mig inte utvilad när jag vaknar på morgonen?

Det är ett konstaterat faktum att vi utsetts för mycket stress i dagens informationssamhälle och många upplever idag s k ”utmattningssyndrom” eller ”kronisk trötthet” med påföljder som är allt annat än önskvärda. Ofta är stressen låggradig men långvarig som på sikt gör att våra binjurar blir utmattade och inte producerar de hormoner vi behöver för att bibehålla vår energi.
Stress ligger bakom upp till 80% av våra åkommor, men orsaken till detta fenomen är dock inte klart identifierad. Några studier har påvisat ett samband med ett inflammerat nervsystem och virusinfektion (t ex Epstein Barr – ett virus som idag har stor spridning – se Medical Medium/ Sköldkörtelns hemlighet).

Ett annat perspektiv är att vår återhämtning inte har varit tillräcklig under en längre tid vilket är enormt viktigt.  T ex vid känslomässig och mental stress går kroppen konstant på ”högvarv” och det kan i sin tur resultera i sömnsvårigheter. Låggradig-långvarig stress kan över tid skapa en hel del andra symptom i kroppen som t ex depression, huvudvärk, problem med minne och koncentration, förvirring, magsår, kolit, övervikt, hjärtsjukdom, ledsmärta, muskelsvaghet m m.

Kronisk trötthet är alltså en komplex obalans då allt i vår kropp; celler, organ, tankar och känslor m m, kommunicerar och samarbetar. Läkning på djupet kräver att vi ser obalansen ur ett helhetsperspektiv. Ett symptom uppstår när vår kropp reagerar på en obalans och kommunicerar om att det uppstått en  blockering i vårt energiflöde.

Så vad kan tänkas ligga bakom denna djupt liggande trötthet?

Möjliga orsaker kan t ex vara anemi (för lite järn i blodet), hypoglykemi (lågt blodsocker), underaktiv sköldkörtel (producerar inte tillräckligt av sköldkörtel hormon), tungmetallsförgiftning (t ex amalgam), Epstein Barr virus, utmattade binjurar (producerar inte tillräcklig mängd hormon t ex kortisol) och matsmältningsproblem/näringsupptag (brist på enzymer), så att kroppen inte får tillräckligt med energi och näring.

Det är viktigt att undvika stressande situationer, socker, alkohol och droger.

Men förutom att undvika dessa ganska välkända källor till stress, finns det  också andra hjälpmedel vi kan ta till hands, för att mildra symtomen och hjälpa kroppen att återta sin balans…

Basen är en näringsrik kost av färska, oraffinerade, rena källor till näring (mer om det i en annan kommande artikel). Icke att förglömma att dricka rikligt med renat vatten, gärna berikat med väte.

Örter:
Linfröolja (innehåller E-vitamin – antioxidant)
Lakritsrot (stärker och återuppbygger binjurarnas funktion)
Mariatistel extrakt (hjälper bl a levern med avgiftning)
Alfalfafrö (gärna groddade – mkt näringsrikt)
Spirulina (hjälper bl a avgiftning av tungmetaller)
Grönt te (antioxidant, antiinflammatorisk)
Rölleka (hjälper produktion av röda blodkroppar i benmärgen),
Ashwaganda (motverkar bl a stress)
Bipollen (antibakteriell, antiinflammatorisk, B-vitaminer, zink, järn)
St. Johns Wort (hjälper depression)
Ginseng (fysisk/mental energi, koncentrationsförmåga, stärker immunförsvar, antistress)

Vitaminer:
Vitamin C + E (antioxidanter)
B15 (B-komplex bäst då alla B-vitaminer jobbar tillsammans)
Karetenoid (antioxidant)
Antioxidanter (bla vitaminer, enzymer och proteiner)

Andra källor:
Aminosyror (hjälper kroppen att bygga proteiner, speciellt bra för äldre)
EFAs (t ex nattljusolja och gurkört)
DHEA (hjälper binjurarnas produktion av hormoner)
Klorofyll (hjälper med avgiftning, syresättning, stärker immunförsvar, förbättrar matsmältning etc)

Här är ett recept på te:

 • Gör en kopp te med kardemumma*.
 • 2 ½ dl vatten med ¼ tsk stött el hel kardemumma.
 • Tillsätt ekologiskt grönt koffeinfritt te om du önskar.
 • Koka upp vattnet med kardemumman och låt dra i 5 minuter.
 • Sila ifrån och söta med honung och ev lite mjölk (gärna växtbaserad)

*Kardemumma har en positiv effekt på matsmältningen, är antibakteriell och hjälper till att sänka blodtrycket.

Det finns också många fantastiska avstressningsmetoder tillgängliga idag, som funnits under lång tid men som inte alltid har varit kända av många människor.
T ex yoga, chi gong, meditation, medveten stress-reducerande andning, ”mindfulness”, mental träning (attityder, tankar, självbild – ”good enough”) etc.

Ett annat kraftfullt hjälpmedel är Kvantumbiofeedback instrumentet QX Ed, som hjälper oss att finna vart blockeringarna sitter i kroppen men också att hjälpa kroppen med avgiftning och återställande av balans. Eftersom allt i vår värld är olika former av frekvensenergi så kan det vara extra bra att kombinera frekvensterapi med intag av örter, vitaminer och medveten avstressning etc.

Man kan säga att läkning är endast en justering av frekvensen i kroppen som du alltså kan justera på flera olika sätt. Kombinera gärna flera av dem för bästa resultat!

Lev väl och hela ditt liv!

Källor:
Nirvana Zarabi-Smith – Quantum Encyclopedia av Quantum Academies
thequantumacademies.com

Google (sökmotor)

Översättning + egna kommentarer – Annika Andersen Laggoune, Levohela